You are here:Home-Uncategorized-Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Voorbeeld van een nieuws brief helaas kopiëren de plaatjes niet mee

 

 

Dé nieuwsbrief voor lokale energie initiatieven

 
 

Excursie 16 juni

 

Excursie langs succesvolle energieprojecten

Op vrijdag 16 juni organiseert het lokale energie initiatief uit Olst-Wijhe een bus excursie langs 2 succesvolle projecten: zonnepark De Kwekerij (Hengelo Gld.) en Windpark Nijmegen.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mensen van buiten Olst-Wijhe.

U kunt zich tot 10 juni aanmelden via deze link. De kosten voor deelname bedragen € 20,= per persoon.

Meer informatie via www.natuurenmilieuoverijssel.nl

 

 

IM-er aan het woord

 

De derde initiatievenmakelaar die zich graag aan u voorstelt is Jolanda Kemna. Jolanda is bestuurslid van de coöperatie Energiek Vasse. “In Vasse deed ik veel ervaring op met het mobiliseren van mijn omgeving voor het thema duurzaamheid. In 2011 wonnen we als Duurzaam Vasse de publieksprijs van het Duurzaamste Dorp van Overijssel. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is vanuit Duurzaam Vasse de coöperatie Energiek Vasse opgezet. Met mijn ervaring als mede-oprichter en bestuurslid van de coöperatie kan ik andere initiatieven helpen met het opzetten van een duurzame organisatie, het ontwikkelen van een goede strategie en het verkrijgen van draagvlak van de mensen om je heen. Ook kan ik uit ervaring delen wat er mis kan gaan. Niet alles wat we hebben ingezet was namelijk altijd even succesvol. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met anderen en zo hoop ik dat we in Overijssel snel toegroeien naar een duurzame groene economie met veel hernieuwbare energie!”Neem contact op met IM@Overijssel via (038) 425 09 66 of IM@Overijssel.nl

 

 

Oprichting alliantievorming 27 juni

 

 

Op 27 juni wordt het Platform Lokale Energie Initiatieven Overijssel opgericht en jij bent daarvoor uitgenodigd! Het doel van het platform is om de samenwerking tussen lokale energie initiatieven goed op gang te krijgen, zodat er meer succesvolle lokale initiatieven komen. En om de rol van lokale energie initiatieven in de energietransitie te vergroten en versterken.

Gedeputeerde Annemieke Traag is in ieder geval aanwezig bij dit feestelijke moment, jij toch ook?!

 

Datum: Dinsdagavond 27 juni

Tijd: 18.00u tot +/- 21.00u (inclusief eten)

Locatie:  Stadlab Indië,Sluiskade Noordzijde 14, 7607 AH Almelo

Aanmelden: Vóór 23 juni bij goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

Welk initiatief wil graag vooraf aan deze avond zijn of haar eigen initaitief toelichten aan de bestuurlijke kerngroep van het programma Nieuwe Energie Overijssel 2017-2023? Geef het door aan goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

Kennisfestival Lokale Energie Overijssel  

 

 

Kennisfestival Lokale Energie Overijssel  

Alle lokale initiatieven, gemeente ambtenaren en bestuurders die met duurzame opwekking bezig zijn: save the date vrijdag 10 november (Zwolle)!

Dé provinciale netwerkdag met veel workshops en verhalen uit de praktijk over lokale duurzame energieopwekking.

Ruud Koornstra, Energiecommissaris namens de Nationale Energiecommissie, heeft zijn medewerking toegezegd.

Laat je inspireren, haal informatie en maak kennis met andere initiatieven en organisaties die actief zijn in Overijssel!

 

Binnenkort volgt de uitnodiging. Meer informatie is te verkrijgen bij Loet van der Heijden (038) 425 09 78).

 

 

Energiecafé West-Overijssel

Het Energiecafé in West-Overijssel op donderdagavond 18 mei was heel inspirerend. Een vijftiental initiatieven die met houtachtige biomassa bezig zijn kwamen een kijkje nemen in Hoonhorst. IM-makelaar Mario den Hoedt gaf uitleg over de verschillende soorten houtachtige biomassa en de beschikbaarheid ervan. Hans Kostense en Evert Jan Hof deelden hun ervaringen in Deventer en Hoonhorst.

 

Het volgende Energiecafé West-Overijssel vindt dit najaar plaats. Heeft u input voor een onderwerp of locatie? Geef dat dan door aan Marlous Goeman via mail goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

Veldsymposium 30 juni

 

 

Alle vele jaren organiseert Natuur en Milieu Overijssel het Veldsymposium voor vrijwilligers. Dit jaar is dit op 30 juni landgoed de Horte in Dalfsen. Traditioneel was deze dag vooral gericht op natuur, maar dit jaar is het programma verbreed naar milieu en duurzaamheid. Daarom willen we deze netwerkdag ook openstellen voor Lokale Energie Initiatieven. Op deze dag zijn in het veld aansprekende projecten op het vlak van natuur, milieu en duurzaamheid te zien.

Wilt u erbij zijn? Of wilt u graag meer informatie? Ga dan hier naar onze website

 

Bijeenkomst

HIER Opgewekt

 

 

 

Heisessie voor bestuurders

HierOpgewekt organiseert ook dit jaar weer een dag speciaal voor bestuurders van energiecoöperaties.

 

Dit jaar gaan ze meer de diepte in op het onderwerp coöperatie ontwikkeling. De deelnemers van de pilot kwaliteitsimpuls komen hun verbeterplannen presenteren en ze gaan met elkaar in gesprek over verdere kwaliteitsontwikkeling van de eigen organisatie.

Datum: Zaterdag 10 juni
Locatie: Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen.
Tijd: 09.45 – 17.00 uur (inclusief lunch en afsluitende borrel)

Aanmelden: is kosteloos en kan via deze website

 

De nieuwsbrief van het Servicepunt wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Inschrijven of uitschrijven
Ontvang je de nieuwsbrief van Servicepunt Lokale Energie Overijssel voor het eerst? Dan hebben we je toegevoegd aan de lijst. Laat het ons weten als we je naam weer moeten verwijderen (met een reply) óf als we de nieuwsbrief naar andere adressen (bijvoorbeeld van jouw initiatief) kunnen versturen.

 

 

 

 

By | 2017-06-23T19:22:35+00:00 June 23rd, 2017|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment